5 vacanțe ieftine pentru primăvara asta

5 vacanțe ieftine pentru primăvara asta

Toată ideea articolului a pornit de la o poză văzută ieri pe Instagram. O apă ireal de albastră și o plajă pe care deja mă visam. Mă uit pe geam – zăpadă. Mă uit înapoi în telefon, 0 grade în București. Văd că poza e făcută în Creta și îmi aduc imediat aminte că Ryanair a anunțat zbor direct București – Chania. Am făcut ce ar face oricine în locul meu, și anume m-am pus pe căutat bilete de avion 🙂

Așa se face că am pus la un loc 5 destinații pe care poți să le vizitezi primăvara asta cu sub 100 euro/persoană (bilete de avion și cazare). Vezi la finalul articolului cum poți să îți rezervi vacanța 😉

Creta la 89 Euro/persoană

Întotdeauna am văzut Creta ca fiind Grecia la superlativ. Înfățișarea orașelor celei mai mari insule grecești este influențată de poziția sa, la intersecția dintre trei continente (Europa, Asia și Africa), deci aici vei avea parte nu doar de plaje super frumoase, ci și de multă istorie. Și de sirtaki, evident, căci Zorba Grecul era, dacă vă aduceți aminte, cretan.

Zbor

Ryanair, 3-7 Aprilie,  40 Euro/persoană  vacanțe-ieftine

Cazare

Booking

Varianta 1: Agii Apostoli98 Euro/cameră dublă/sejur

Varianta 2: Beloni Apartments and Studios110 Euro/cameră dublă/sejur

Cipru la 60 Euro/persoană

Am fost anul trecut în Cipru la începutul lunii martie și ne-am bucurat de o vreme tare frumoasă, cu peste 20 grade, în timp ce în România era încă zăpadă.

De ce să alegi Cipru: palmieri, plaje frumoase, mâncare bună, relaxare, istorie și prețuri mici.

Zbor

Ryanair, 23-27 Martie, 20 Euro/persoană

Alte date disponibile la același tarif: 9-13 Martie, 16-20 Martie;

vacanțe-ieftine

Cazare

Booking

Varianta 1: New York Plaza Hotel Apartments112 Euro/cameră dublă/sejur

Varianta 2: Valentinos Apartments130 Euro/cameră dublă/sejur

Varșovia la 92 Euro/persoană

Varșovia a fost orașul care mi-a depășit toate așteptările. Am găsit acolo un centru istoric superb, transport în comun modern și bine pus la punct, o promenadă de-a lungul Vistulei cu multe locuri de relaxare și pistă pentru biciclete, iar mâncarea poloneză a fost surprinzător de bună. Prețurile din Polonia sunt similare cu cele din România, iar rata de schimb este de aproape 1:1.

Zbor

Wizzair, 3-7 Aprilie, 50 Euro/persoană (233 RON)

Alte date disponibile la tarif similar (258 RON): 17-21 Aprilie;

vacanțe-ieftine

Cazare

Booking

Varianta 1: Ajax Apartments Rondo ONZ110 Euro/cameră dublă/sejur

Varianta 2: Fox Center Rooms114 Euro/cameră dublă/sejur

Viena la 77 Euro/persoană

Cred că Viena este una din acele destinații în care trebuie să ajungi o dată-n viață. Fie că o faci pentru istoria orașului, pentru Schonbrunn, pentru muzica clasică sau pentru șnițelul vienez 🙂 Dacă alegi să îți petreci vacanța de anul acesta în Viena, ți-am pregătit și un ghid de vizitare.

Zbor

Ryanair, 2-5 Aprilie, 35 Euro/persoană

Alte date disponibile la același preț: 5-9 Martie, 12-16 Martie, 19-22 Martie, 26-30 Martie

vacanțe-ieftine

Cazare

Booking

Varianta 1: Hotel Vienna Urban150 Euro/cameră dublă/sejur

Varianta 2: Hotel Ibis budget Wien Sankt Marx154 Euro/cameră dublă/sejur

Veneția la 100 Euro/persoană

La fel ca și Viena, Veneția este o destinație de văzut măcar o dată-n viață. Noi a ales-o pentru canalele nenumărate, pentru podurile celebre, pentru gondole și pentru faimoasa piață San Marco. Indiferent de motiv, Veneția merită să fie descoperită.

Zbor

Wizzair, 2-6 Martie, 45 Euro/persoană (218 RON)

vacanțe-ieftine

Cazare

Prețurile pentru cazare în Veneția sunt destul de ridicate, cu un minim de 100 euro/cameră pe noapte, astfel că ți-am propus câteva variante de cazare mai ieftină în Marghera și Mestre, orășele aflate la 10 minute cu autobuzul de Veneția.

Booking

Varianta 1: Camping Village Jolly110 Euro/cameră dublă/sejur

Varianta 2: Venice Holiday Room140 Euro/cameră dublă/sejur

Cum îți rezervi vacanța?

Zborul ți-l rezervi singur, accesând site-ul companiei aeriene și introducând datele de călătorie din articol, deci prețul este cel pe care ți l-am prezentat mai sus, fără alte taxe (ascunse) de serviciu. Cazarea ți-o rezervi tot singur de pe Booking sau Airbnb, în funcție de preferințele tale, eu îți dau doar câteva sugestii bine cotate, cu o poziționare și un cost bun.

Nu-ți garantez că tariful va fi același atunci când vei citi tu articolul (vezi mai jos de ce), dar îți garantez că așa îmi rezerv și eu cele mai ieftine vacanțe și asa sper să te conving și pe tine să călătorești mai des 🙂

După cum îți spuneam, tariful este unul dinamic, se schimbă de la o zi la alta sau chiar de la o oră la alta, așa că cel mai bine este să rezervi chiar în ziua în care postez articolul.

Atenție: Ryanair și Wizzair sunt companii aeriene lowcost, iar politica lor de bagaj include doar un rucsac mic, deci e posibil să fie nevoie să îți cumperi un bagaj de cabină mai mare sau chiar unul de cală. Înainte să rezervi biletul, citește politica de bagaje a companiei.