5 vacanțe ieftine pentru Ianuarie 2022

5 vacanțe ieftine pentru Ianuarie 2022

2022 a început în forță, iar asta înseamnă că a venit iarăși acel moment în care toată lumea își propune noi obiective mărețe pentru noul an – iar dacă ne asemănăm vreun pic, cu siguranță măcar unul din obiectivele propuse este legat de călătorii, fie că ne propunem doar să călătorim mai mult, fie că avem o destinație clară în minte în care vrem să ajungem. Dacă-mi dai dreptate, atunci articolul ăsta e pentru tine – căci mi-am propus să vin cu 5 idei de vacanțe ieftine pentru prima lună a lui 2022, la sub 150€/persoană (bilet de avion + cazare)!

Să începeeem!

Veneția la 89 Euro/persoană – City break de 4 zile

Veneția este clar o destinație de văzut măcar o dată-n viață. Noi a ales-o pentru canalele nenumărate, pentru podurile celebre, pentru gondole și pentru faimoasa piață San Marco. Indiferent de motiv, Veneția merită să fie descoperită, iar dacă te-ai hotărât să-i dai o șansă, ia-ți câteva minute să citești topul atracțiilor din Veneția care merită vizitate.

Zbor

Wizzair, 22 – 25 Ianuarie, 34 Euro/persoană

Cazare – Booking

Varianta 1: Venice Sanella Rooms Nota 8.5 – 110€/cameră dublă pentru 3 nopți

Varianta 2: Corte LoredanaNota 7.6 – 124€/cameră dublă pentru 3 nopți

Varianta 3: Hotel RossiNota 7.8 – 141€/cameră dublă pentru 3 nopți

idei-vacante-ieftine-venetia-italia-ianuarie-blog-travel-locul-de-la-geam

Viena la 90€/persoană – City break de 4 zile

Viena este unul dintre orașele mele preferate – l-am vizitat alături de fratele meu în 2018 și chiar i-am dedicat primul articol pe blog, pe care îți recomand să nu-l ratezi atunci când planifici o vacanță în Viena:

Deși luna decembrie sau lunile de vară sunt mult mai potrivite pentru a vizita Viena, orașul acesta are un farmec aparte indiferent de sezon, așa că nu ignora prețurile bune din luna ianuarie – o mulțime de zboruri la 10€/persoană pe segment.

Zbor

WizzAir 27-30 Ianuarie,  20€/persoană 

Cazare – Booking

Varianta 1: Vienna Stay Apartment / Hotel 1050 – Nota 8.0 – 140€/cameră dublă pentru 3 nopți

Varianta 2: Hotel Calmo – Nota 8.0 – 159€/cameră dublă pentru 3 nopți

Varianta 3: Ibis Wien Messe – Nota 7.9 – 163€/cameră dublă pentru 3 nopți – acesta este hotelul la care am stat noi atunci când am vizitat Viena în 2018 și îl recomand

Varianta 4: Jimmy’s Apartments 11 – Nota 9.4 – 165€/cameră dublă pentru 3 nopți

idei-vacante-ieftine-viena-austria-ianuarie-blog-travel-locul-de-la-geam

Malta la 101 Euro/persoană – vacanță de 7 zile

Malta este pe lista scurtă de destinații pe care mi-am propus să le vizitez în 2022, iar prețul excelent la biletele de avion chiar m-a convins să rezerv cât mai curând o vacanță 😅

Zbor

Wizzair 21-28 Ianuarie, 28€/persoană

Cazare – Booking

Varianta 1: Hotel Dean Hamlet – Nota 7.7 – 147€/cameră dublă pentru 7 nopți

Varianta 2: Hotel Carlton – Nota 7.7 – 176€/cameră dublă pentru 7 nopți

Varianta 3: Balluta Hill House – Nota 8.6 – 187€/cameră dublă pentru 7 nopți

Varianta 4: Sliema Marina Hotel – Nota 8.2 – 201€/cameră dublă pentru 7 nopți

idei-vacante-ieftine-malta-ianuarie-blog-travel-locul-de-la-geam

Nisa la 113€/persoană – City break de 4 zile

Am vizitat Nisa în septembrie 2021 și, deși orașul nu pot să zic că ne-a impresionat, a fost un punct de plecare excelent pentru a descoperi Coasta de Azur. Îți recomand să nu ratezi Cannes și Monaco, mai ales că ajungi super repede cu trenul în ambele destinații.

Zbor

WizzAir 22-25 Ianuarie, 46€/persoană

Cazare – Booking

Varianta 1: Hotel Trocadero Nota 7.9 – 135€/cameră dublă pentru 3 nopți

Varianta 2: ibis budget Nice Californie Lenval – Nota 7.8 – 137€/cameră dublă pentru 3 nopți

idei-vacante-ieftine-nisa-franta-ianuarie-blog-travel-locul-de-la-geam

Bruxelles la 137€/persoană – City break de 4 zile

La Bruxelles încă n-am ajuns, dar este pe lista scurtă în acest an, căci mi se pare o destinație de city-break potrivită în orice sezon. Pentru luna ianuarie, cei de la WizzAir au o mulțime de zboruri la 10€/persoană pe segment, însă cea mai potrivită perioadă mi se pare 20-23 ianuarie, pentru a prinde 4 zile întregi de vacanță și a avea suficient timp pentru a vizita și alte orașe belgiene din jur, cum ar fi Ghent, Brugges sau Antwerp.

Zbor

WizzAir 27-30 Ianuarie,  20€/persoană 

Cazare – Booking

Varianta 1: Hotel Noga – Nota 8.7 – 234€/cameră dublă pentru 3 nopți

Varianta 2: Moxy Brussels City Center – Nota 8.9 – 242€/cameră dublă pentru 3 nopți

Varianta 3: Cosy apartment in the center of Brussels – Nota 8.9 – 253€/cameră dublă pentru 3 nopți

idei-vacante-ieftine-bruxelles-belgia-ianuarie-blog-travel-locul-de-la-geam

Cum îți rezervi vacanțe?

Zborul ți-l rezervi singur, accesând site-ul companiei aeriene și introducând datele de călătorie din articol, deci prețul este cel pe care ți l-am prezentat mai sus, fără alte taxe de serviciu. Cazarea ți-o rezervi tot singur de pe Booking sau Airbnb, în funcție de preferințele tale, eu îți dau doar câteva sugestii bine cotate, cu o poziționare și un cost bun.

Nu-ți garantez că tariful va fi același atunci când vei citi tu articolul (vezi mai jos de ce), dar îți garantez că așa îmi rezerv și eu cele mai ieftine vacanțe și asa sper să te conving și pe tine să călătorești mai des 🙂

După cum îți spuneam, tariful este unul dinamic, se schimbă de la o zi la alta sau chiar de la o oră la alta, așa că cel mai bine este să rezervi chiar în ziua în care postez articolul.

Atenție: Ryanair, Wizzair și BlueAir sunt companii aeriene lowcost, iar politica lor de bagaj include doar un rucsac/troller mic drept bagaj de mână, astfel că e posibil să ai nevoie de un upgrade la un bagaj de cabină mai mare sau chiar unul de cală. Înainte să rezervi biletul, citește politica de bagaje a companiei. Dacă ești în căutarea unui bagaj de mână potrivit pentru orice companie low cost, eu îți recomand rucsacul pe care îl folosesc de mai bine de 5 ani și cu care n-am avut niciodată probleme: Rucsac bagaj mână.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *