Ce am nevoie pentru a inchiria o masina? (P)

Ce am nevoie pentru a inchiria o masina? (P)

In lumea complicata si schimbatoare a industriei rent a car, am creat un scurt ghid cu informatii utile si atent selectate pentru a te ajuta. Asa cum poate ai observat, inchirierea unei masini necesita anumite acte si o atitudine proactiva. Fiecare firma are propria politica de documente. In ciuda acestui instinct de personalizare, exista un set obligatoriu de acte.

Principalele si cele mai importante sunt cartea de identitate si permisul de conducere.

 • Actul de identitate – sau cartea de identitate – trebuie sa fie valida. Atat pentru tine cat si pentru al doilea sofer, daca ai ales aceasta optiune. Trebuie sa te asiguri ca fiecare document este valabil si nu va expira inainte de momentul inchirieri. De asemenea, pasaportul nu este considerat document de identitate in Romania.  Asigura-te ca firma cu care urmeaza sa colaborezi are o politica de confidentialitate. Sensibilitatea acestor date cu caracter personal este de nediscutat.
 • Permisul de conducere – este document obligatoriu pentru a inchiria o masina, iar acesta trebuie transmis companiei de inchirieri auto in format fata-verso. Acest aspect este solicitat deoarece unele companii nu inchiriaza autoturisme tinerilor care au sub 3 ani experienta la condus.
 • Garantie si/sau asigurare – Punctul nevralgic al oricarei discutii despre rent a car. Lucrurile pot sta altfel, mai ales daca esti bine informat si nu te lasi in prada vorbelor auzite in treacat. Este adevarat ca exista o dilema in randul turistilor: sa platesc asigurare sau sa las firma de rent sa opreasca garantia?

Hmm… nu poti evita una din cele doua optiuni. Fiecare prezinta particularitati (credem de bun simt), pe care ar trebui sa le cunosti. De altfel, daca stii avantajele si dezavantajele optiunilor disponibile, te poti orienta mai usor.

Cum stau lucrurile la Alfa Rent a Car?

 1. Garantia a fost conceputa pentru a responsabiliza soferul. El sau ea, o sa conduca cu atentie, pentru a nu avea parte de incidente neplacute.
 2. Garantia este diferita, in conformitate cu tipul autoturismului inchiriat, dar si de varsta soferului. Vechimea permisului de conducere este un element care influenteaza pretul final al garantiei.
 3. Garantia este returnata clientului, daca masina este in aceleasi conditii in care a fost preluata. In cazul in care masina a fost avariata, se aplica prevederile din contract. Si da, se opreste garantia. Iti recomandam sa citesti pagina de Termeni si Conditii. Daca ai intrebari, discuta cu reprezentantii Alfa. Ei vor raspunde la intrebarile tale, incercand sa-ti ofere ajutor real.

Optiuni Extra. Clientii sunt diferiti. Am avut placerea de a lucra cu oameni din toata Europa. Nevoile au fost diverse. In majoritatea cazurilor, am reusit sa le satisfacem. Alteori, am invatat lucruri noi, pe care le-am transformat in optiuni extra.

Clientul a fost inspiratie pentru dezvoltarea businessului nostru. In ceea ce priveste optiunile extra disponibile la Alfa, am ales sa oferim cele mai populare servicii, dar la un nivel sporit de calitate:

 • GPS
 • Scaune auto pentru copii cu sistem Isofix
 • Suport telefon
 • Incarcator auto
 • Lanturi de zapada

Alte lucruri utile de avut in vedere…

1. Nu inchiria masina direct din aeroport

Evita inchirierea autoturismului direct de la firmele de rent din aeroport. De ce? Risti sa platesti sume mari, usor de evitat cu inchirieri online.

Firmele care au sedii in aeroporturi, platesc mult pentru acest privilegiu. Acest cost se transpune in pretul final al inchirierii auto. Din acest motiv, ar fi indicat sa te indepartezi de rezervarile directe din aeroport.

Rezerva online. Profita de disponibilitatile existente ale firmelor care activeaza in orasul de interes. O sa te surprinda numarul incantator de mare de oferte existente in mediul online.

2. Compara preturile existente. Nu te grabi

Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa te grabesti. Actioneaza logic si obiectiv, nu emotional.

Ai rabdare si strange date despre cele mai interesante optiuni. Redu cautarea la un autoturism sau doua si vezi care sunt preturile la ele. Scrie pe o foaie sau intr-un document word cateva date despre oferte. Care este cea mai buna? De ce merita banii tai? Pune-ti aceste intrebari ori de cate ori trebuie sa inchiriezi o masina.

3. Online este mai usor ca niciodata

Majoritatea romanilor au telefoane mobile si conexiuni stabile la internet. Asadar, ei pot, oricand si de oriunde, sa inchirieze masini de calitate.

Mai mult decat atat, atunci cand inchiriezi online, pretul este mai avantajos decat cel din aeroporturile Romaniei.

Daca te informezi corespunzator, ai sanse mari sa dai peste o firma cu un website modern si sigur. Noi investim in siguranta clientilor si incercam sa le oferim acces la cele mai bune servicii online.

Poti inchiria masina de care ai nevoie. Alfa Rent A Car iti asigura acces la modele de la producatori de top. Ele pot fi utilizate cu incredere pe strazile Romaniei. Ai posibilitatea de a plati in numerar, la livrare cu cardul, cu cardul in avans, dar si prin transfer bancar. Ne-am gandit sa-ti oferim toate posibilitatile de plata.

Pentru a face totul mai usor.

Hai la drum cu Alfa Rent A Car prin Romania!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *