Cum să vizitezi interiorul Arcului de Triumf din București

Cum să vizitezi interiorul Arcului de Triumf din București

Later edit: la mai bine de 2 ani după ce am scris acest articol, porțile Arcului de Triumf s-au deschis în sfârșit pentru vizitatori! Arcul de Triumf va fi deschis în fiecare weekend și de sărbătorile legale și poate fi vizitat gratuit în intervalul orar 11-22. Acest program este valabil în perioada iunie – octombrie 2021, așa că profitați de ocazie și vizitați-l!

 

Simbol al victoriei României în Primul Război Mondial, Arcul de Triumf din București este și una dintre cele mai apreciate (și fotografiate) atracții printre turiștii străini care vizitează capitala. Dacă citești însă câteva review-uri pe TripAdvisor, vei vedea că cei mai mulți s-ar fi așteptat ca înăuntrul lui să găsească un muzeu deschis sau măcar să fie permis accesul către terasa de pe acoperiș. Din păcate pentru turiști și nu numai, ușile monumentului se deschid de foarte puține ori pe an, iar atunci când o fac, promovarea evenimentului este slabă sau chiar lipsește – din acest motiv m-am gândit să pun pe listă în acest articol toate ocaziile cu care puteți vizita interiorul acestui simbol național.

 

Ziua Națională a României – 1 Decembrie

An de an, de Ziua Națională a României, Arcul de Triumf este scena principală pentru parada militară organizată la București.Și dacă tot vorbim de Parada de Ziua Națională, trebuie să știți că acesta este un bun prilej de a vizita interiorul Arcului de Triumf. În 2018, expoziția de fotografie și obiecte a fost dedicată Marii Uniri. Atracția principală rămâne totuși priveliștea de pe terasa Arcului, de la 27m înălțime.

 

arc-de-triumf-bucuresti

arc-de-triumf-bucuresti

Intrarea este gratuită.

Mica Unire – 24 Ianuarie

În acest an Arcul de Triumf a putut fi vizitat și cu ocazia Micii Uniri, iar în interiorul monumentului a fost amenajată o expoziție cu tablouri ale unor personalități ce au marcat istoria României. Din păcate, deschiderea porților a fost anunțată cu doar o zi înainte, dar să sperăm că se va păstra obiceiul și pentru anul viitor și mai mulți oameni se vor putea bucura de acest monument. Și cu această ocazie intrarea a fost gratuită.

arc-de-triumf-bucuresti

Noaptea Cărților Deschise – 23 Aprilie 2019

Editura Litera a sărbătorit anul acesta puțin altfel Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, organizând evenimentul Noaptea Cărților Deschise în interiorul Arcului de Triumf. 23 Aprilie este data dedicată promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor la nivel mondial, iar în București evenimentul s-a desfășurat de la ora 19:00 și până la miezul nopții. Toate detaliile sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Arcul-de-triumf-eveniment

Biletul de intrare a fost și el unul simbolic – o carte din biblioteca ta. Ulterior, toate cărțile strânse au fost donate în comunități defavorizate.

Sper ca de-acum înainte acest eveniment să se organizeze anual în Arcul de Triumf, căci sunt sigură că această combinație de cărți & vizitat nu-mi este dragă doar mie 🙂

Iată câteva imagini din interiorul Arcului de Triumf, de la evenimentul Noaptea Cărților Deschise din acest an:

arcul-triumf-interior arcul-triumf-interior

În plus, exteriorul Arcului de Triumf a fost gazda unor proiecții spectaculoase.

arcul-triumf-exterior

Pe măsură ce vor mai apărea și alte ocazii, voi updata acest articol. Până atunci însă, aștept impresiile voastre de la următorul eveniment de porți deschise 🙂2 thoughts on “Cum să vizitezi interiorul Arcului de Triumf din București”

    • Bună, Cristian!
      Arcul de triumf nu are un program de vizitare standard (momentan), ci se poate vizita doar la ocaziile expuse mai sus în articol.
      Spre exemplu, de 1 Decembrie, orarul de vizitare era 9-16 dacă nu mă înșeală memoria. În schimb, cu ocazia Zilei Cărții, programul era 18-24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *