5 cafenele pet friendly din București [2023]

5 cafenele pet friendly din București [2023]

Să ai un prieten blănos este o bucurie de neegalat, dar este și o provocare continuă, mai ales pentru că România este destul de în urmă față de alte țări vest-europene când vine vorba de primirea animăluțelor de companie în hoteluri, magazine sau cafenele. Din fericire însă, există și în București câteva cafenele pet friendly care nu numai că permit accesul în interior/pe terasă cu câini și pisici, dar oferă și super experiențe pentru stăpâni, de la cafele de specialitate la croissante cu fistic (preferatele mele) servite într-un mediu relaxat, perfect pentru o dimineață leneșă de weekend.

1. Saint Roastery

Recunosc, sunt subiectivă, căci de la începutul anului Saint Roastery a devenit cafeneaua mea preferată din București – iar croissantul cu fistic de care vă ziceam mai sus poate să își asume toate creditele :)) Bine, și vibe-ul de aici este tare fain, cu multă lume relaxată, iar cafeaua de specialitate este prăjită chiar de ei într-un colț al cafenelei.

Partea și mai bună este că animalele de companie sunt bine venite aici – nu numai pe terasă, ci și în interior, ceea ce-l face locul perfect pentru o ieșire în oraș cu prietenul blănos.

De menționat că în weekend este totuși aglomerat, căci locul este chiar popular.

  • Locație: Str. Maltopol 26bis – pe lângă Piața Victoriei
  • Program: 8-19

2. Adesso Specialty Coffee

Adesso este un „hidden gem” pe harta cafenelelor de specialitate, fiind deschisă destul de recent, oferind și opțiuni bune de brunch (sandvișuri foarte bune) și de deserturi (trebuie să încerci pain au chocolat). Surpriza și mai mare este că terasa este pet friendly, deci numai bine poți testa și tu cafelele de origine însoțit de blănosul din dotare.

  • Locație: Barbu Delavrancea 2 – pe lângă Piața Victoriei
  • Program: 12-22

3. Onest Coffee

Dacă intri pe Instagramul celor de la Onest Coffee vei vedea că Dominic, câinele proprietarilor, este nelipsit de pe terasa lor, ba chiar este dornic de joacă cu oricine le trece pragul, fie ei bipezi sau patrupezi. Ești binevenit așadar să te bucuri de o cafea de specialitate alături de prietenul blănos

  • Locație: Calea Dorobanți 220-222 – zona Dorobanți/Aviatorilor
  • Program: 8-18 în timul săptămânii / 9-17 în weekend

4. Cafe Verona

Pentru cei care caută o cafenea pet friendly în aer liber, Cafe Verona (sau Grădina Verona) este o opțiune excelentă, mai ales că meniul este unul variat, cu multe preparate potrivite și pentru prânz sau cină, dar și datorită vegetației abundente din grădină ce oferă un refugiu perfect în zilele de vară.

Spațiul cafenelei este de fapt o extensie a librăriei Cărturești Verona, așa că aici au loc și o mulțime de evenimente, de la concerte la lansări de carte. Ba mai mult, wi-fi-ul de aici este destul de bun, așa că dacă vrei să-ți muți biroul în aer liber și să muncești alături de animăluțul tău într-un spațiu relaxat, Cafe Verona is the place.

5. Sera Eden

Deși nu este chiar o cafenea, ci mai degrabă un loc pet friendly pentru un brunch relaxat sau pentru cocktailuri între prieteni, Sera Eden este o oază de verdeață în mijlocul Bucureștiului – iar asta îl face și destul de aglomerat mai ales în weekendurile de vară.

  • Locație: C.A. Rosetti 37 – pe lângă Piața Romană
  • Program: 12-22

Mai știi și alte cafenele pet friendly în București? Lasă-le în comentarii ca să ajuți și alți stăpâni de patrupezi 😉Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *