Turul târgurilor de Crăciun din București

Turul târgurilor de Crăciun din București

Am luat la rând târgurile de Crăciun din București și pot să spun că am fost surprinsă de ce am găsit: ornamente realizate manual din materiale naturale, multe mâncăruri tradiționale românești și dulciuri de casă, patinoare cu priveliști faine în spate și mult așteptatul vin fiert. Cu doar o săptămână rămasă până la Crăciun, o vizită în locurile propuse mai jos sigur o să te facă să intri în atmosfera de sărbătoare.

Notă: Pentru că este cel mai cunoscut (și pentru că nu m-am putut opri din încărcat fotografii), Târgul din Piața Constituției este la finalul articolului.

 

Piața de Crăciun de la Universitate

Anul acesta Piața Universității este plină de foodtruck-uri, unde găsești de la burgeri, pleșcavița sârbească și fructe de mare, până la gofre și specialități de cafea. În plus, în zilele de Crăciun (25-28 Decembrie) aici se vor organiza ateliere gratuite de creație pentru copii.

Târgul de la Universitate este deschis până pe 28 Decembrie, iar programul zilnic este 10-22.

Bucuresti_TargCraciun_2018 Bucuresti_TargCraciun_2018Bucuresti_TargCraciun_2018Bucuresti_TargCraciun_2018 Bucuresti_TargCraciun_2018Bucuresti_TargCraciun_2018

Târgul din fața Primăriei Sectorului 1

Cele câteva căsuțe ce aduc atmosfera de sărbătoare în fața Primăriei Sectorului 1 gravitează în jurul bradului, pe care eu l-am surprins împodobit și cu puțină zăpadă. Găsiți și aici preparate tradiționale românești, decorațiuni de Crăciun și, evident, vin fiert.

Bucuresti_Targ-Craciun_luminiteBucuresti_Targ-Craciun_luminite Bucuresti_Targ-Craciun_luminite Bucuresti_Targ-Craciun_luminiteBucuresti_Targ-Craciun_luminite

Parcul Obor

Cârnați de casă sau burgeri? Le găsești pe ambele în mini-târgul organizat în Parcul Obor, chiar în fața Primăriei Sectorului 2. Dintre cele 10 căsuțe de aici, nu are cum să nu îți atragă atenția cea cu lavandă, căci miroase tare plăcut și e foarte colorată.

Bucuresti_Targ-Craciun_luminite Bucuresti_Targ-Craciun_luminite Bucuresti_Targ-Craciun_luminite Bucuresti_Targ-Craciun_luminite Bucuresti_Targ-Craciun_luminite

Patinoarul din Parcul Cișmigiu

Chiar dacă în Cișmigiu nu este organizat un târg, merită să ajungi aici pentru patinoarul amenajat pe lac. Profită și fă o plimbare pe aleile centrale ale parcului – sunt tare frumos împodobite.

Bucuresti-Targ-Craciun-2018

 

Patinoarul din Parcul Carol

Aceeași situație ca în Cișmigiu, doar că aici poți patina gratuit și există un instructor care te ajută să înveți să patinezi indiferent de vârstă. Poate o să-mi fac și eu curaj, mai ales că va fi deschis până pe 20 Ianuarie.

 

Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Foarte multe căsuțe cu ornamente de Crăciun, cu dulciuri, cu produse tradiționale, un patinoar și un carusel (ambele cu acces gratuit), concerte în fiecare seară de weekend, dar și căsuța lui Moș Crăciun – cam asta vei găsi în Piața Consituției până pe 26 Decembrie.

Bucuresti-Targ-Craciun-2018Bucuresti-Targ-Craciun-2018Bucuresti-Targ-Craciun-2018 Bucuresti-Targ-Craciun-2018 Bucuresti-Targ-Craciun-2018 Bucuresti-Targ-Craciun-2018 Bucuresti-Targ-Craciun-2018 Bucuresti-Targ-Craciun-2018 Bucuresti-Targ-Craciun-2018

 

Ești în București pentru câteva zile și nu știi ce ai mai putea vizita? Îți recomand o vizită la Muzeul Hărților sau la Casa Ceaușescu, o plimbare pe Calea Victoriei sau pe aleile de la Muzeul Satului.

 

Ați vizitat vreunul din târgurile de Crăciun de mai sus? Dacă da, cum vi s-au părut?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *