8 motive să vizitezi Cipru anul acesta

8 motive să vizitezi Cipru anul acesta

Am fost în Cipru anul trecut în martie și ne-am bucurat de o vreme tare frumoasă, cu peste 20°C, în timp ce în România era încă zăpadă. Următoarele motive au făcut ca aceasta să fie cea mai relaxantă vacanță a noastră de până acum, astfel că recomand Cipru din toată inima.

 

1. Vreme bună tot anul

Astăzi, 26 ianuarie, în București maxima este de 1°C, iar în Larnaca de 20°C. E perfect de vizitat și în extrasezon deci 🙂 Iar în Iulie și August temperaturile rar depășesc 30°C.
Cipru-Larnaca

 

2. Aproape de România

Două ore durează zborul către Cipru și, dacă alegi să mergi în extrasezon, biletul poate costa chiar și sub 50€/persoană. Ryanair zboară din București în Paphos, Blue Air și Tarom au zbor direct din București în Larnaca, iar Wizzair are zboruri din Cluj și Iași către Larnaca.

 

3. Prețuri mici

Ca să îți faci o idee, autobuzul de la aeroportul Larnaca până în oraș este 1,5€. Un prânz pentru 2 persoane nu depășește 20€, iar un bilet de autobuz între oricare 2 orașe ale insulei este 4€. N-ai nevoie deci de un buget prea mare pentru o vacanță în Cipru.

 

4. Mâncare gustoasă

Cipru are o parte grecească și una turcească, iar aceste influențe se resimt și în gastronomie.
Încearcă un souvlaki în Larnaca, un kebab în Nicosia și fructe de mare în Limassol.

Cipru_Nicosia_Mancare

Cipru_Larnaca_Mancare  Cipru_Nicosia_Mancare

 

În plus, insula a fost pentru mulți ani anexă a Marii Britanii, deci aici poți să ai parte de un mic dejun englezesc „ca la mama lui”.

Cipru_Larnaca_Mancare

 

5. Ultima capitală divizată a lumii

Îți spuneam mai sus că insula este divizată între greci și turci, dar ce nu ți-am spus e că granița trece chiar prin centrul capitalei Nicosia. Pentru a explora zona turcească a orașului trebuie să treci de o zonă de control documente, însă merită pe deplin. Util: poți trece doar cu buletinul.

Cipru_Nicosia_Mar2018 Cipru_Nicosia_Mar2018 Cipru_Nicosia_Mar2018

 

6. Plaje incredibil de frumoase

Din mai până în octombrie temperaturile sunt potrivite și pentru o baie în mare, așa că nu trebuie să ratezi cele mai faimoase plaje ale insulei: Ayia Napa și Nissi Beach. Îți recomand însă și plajele Finikoudes și Mackenzie, de unde poți admira cum aterizează avioanele pe Aeroportul din Larnaca.

 

7. Obloane și uși albastre

Ok, recunosc, sunt înnebunită după orice nuanță de albastru. Și în Cipru am văzut cele mai multe case cu obloane și uși albastre, chiar mai multe decât în Grecia.

Cipru_Larnaca_Martie2018

Cipru_Larnaca_Martie2018 Cipru_Limassol_Mar2018 Cipru_Nicosia_Mar2018

 

8. Flamingo

Pe perioada iernii, Lacul Sărat din Larnaca este casa a mii de păsări flamingo roz. Din păcate atunci când am fost noi păsările flamingo erau destul de departe de mal, așa că nu am putut să le admirăm (și fotografiem) prea bine, însă tot ne-am bucurat să le vedem.

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de visitcyprus (@visitcyprusplaces) pe

 

Dacă ai vizitat Cipru și ți-a plăcut, ajută-mă să găsesc încă două motive pentru care merită să îl vizitezi. Ce ai adăuga tu pe listă?