8 cărți pe care să le iei cu tine în vacanță
În mai puțin de o săptămână plec în vacanță în Muntenegru, așa că am intrat deja în febra făcutului de bagaje – și chiar dacă nu știu încă ce haine îmi voi lua cu mine, la capitolul cărți de citit în vacanță m-am hotărât de mult 😀
Dacă ai nevoie de o doză de inspirație să alegi cărți de luat în bagajul de vacanță, iată lista mea de lecturi ușoare, de vară, numai bune de citit pe șezlong ori în avion.
1. Love & Gelato – Jenna Evans Welch
Dacă îți place câtuși de puțin Italia, atunci cartea asta o să te facă să vrei să ajungi neapărat la Florența. Povestea urmărește pățaniile prin care trece Lina, o adolescentă americană, încercând să se adapteze stilului de viață italian, dar și încercând să își găsească tatăl biologic cu ajutorul jurnalelor mamei sale – norocul ei că este ajutată de Ren, băiatul simpatic al vecinilor.
2. Fiica ceasornicarului – Kate Morton
Recunosc, coperta a fost cea care m-a atras inițial și cred că ești de acord cu mine când spun că e de-a dreptul superbă. Povestea o urmărește pe Elodie, o arhivistă londoneză, ce dă din întâmplare peste o geantă veche plină cu schițe și încearcă apoi să descopere misterul din spatele unuia dintre desene.
3. Oscar și Tanti Roz – Eric-Emmanuel Schmitt
Deși cartea îl are ca personal principal pe Oscar, un băiețel de 10 ani grav bolnav de leucemie, este mai degrabă o doză de motivație pentru cititor, decât o poveste care întristează. Meritul este al lui Tanti Roz, o infirmieră bătrănă, singura persoane care îi intră în grații lui Oscar – ea îl ajută să își trăiască fiecare zi ca și cum ar fi 10 ani, astfel că Oscar poate descoperi ce înseamnă să fii adolescent, cum stă treaba cu prima iubire, dar și ce înseamnă să pierzi dragostea. Îți spun sincer, este o adevărată lecție de curaj!
4. Un bilet pentru Paris – Jojo Moyes
Pe Jojo Moyes am descoperit-o datorită cărții „Înainte să te cunosc” (Me Before You) – nu am mai putut să o las din mână, așa că am continuat și cu celelalte două volume ale seriei, „După ce te-am Pierdut” și „Eu, și totuși alta”. De atunci stilul ei de scris a intrat în topul preferințelor mele, așa că nici cartea Un bilet pentru Paris nu avea cum să îmi scape. Nu vă dau prea multe detalii despre carte, vă spun doar că review-ul din USA Today sună așa: „O poveste de dragoste de moda veche… E ca si cum Moyes ar fi facut o rezervare pentru o vacanta si ne ia cu ea. La Paris. Amour!”.
5. Bărbatul care nu a mai sunat – Rosie Walsh
În acest caz, titlul spune mai multe decât e nevoie 🙂 cartea urmărește eforturile protagonistei de a înțelege ce i se întâmplă după ce nu a mai fost sunată de un bărbat alături de care a petrecut o săptămână minunată. Și deși prietenii ei încearcă să o convingă să-l uite, ea este sigură că bărbatului i s-a întâmplat ceva rău.
6. Secretul Helenei – Lucinda Riley
Recunosc, și la această carte m-a atras inițial coperta – asta pentru că te duce cu gândul la o vacanță grecească. Apoi, citind descrierea cărții, am aflat că acțiunea se petrece în Cipru (țară pe care am vizitat-o și noi anul trecut și ne-a plăcut la nebunie), acolo unde protagonista, Helena, primește moștenire o casă veche numită Pandora. Aflându-se acolo să își petreacă vara împreună cu soțul și fiul ei, Helena se reîntâlnește cu iubirea ei din adolescență – de aici înainte încep să iasă la iveală secretele Pandorei…
7. Povestea mea – Michelle Obama
Deși obișnuiesc să iau cărți mai subțirele cu mine în concediu, cartea lui Michelle Obama m-a ținut prinsă și am reușit să termin cele 600 de pagini mai repede decât mă așteptam – eu aș zice că e perfectă dacă te așteaptă un zbor mai lung către destinația ta de vacanță 🙂
În carte, Michelle povestește cum a fost viața ei încă din copilărie, cum a fost crescută în casa umilă din sudul orașului Chicago, despre parcursul ei profesional și despre relația cu Barack Obama încă de la începuturile lor, dar și întâmplări din perioada celor 8 ani în care a fost Primă Doamnă a Americii și a avut șansă să cunoască cei mai importanți oameni ai planetei.
8. Carte de identitate – Sanda Nicola
Nu puteam să nu adaug pe listă și un autor român, mai ales că am apreciat enorm faptul că Sanda Nicola și-a pus sufletul pe tavă în această carte, povestind parcursul ei profesional, dar și lupta cu traumele și fricile ei – iar cartea nu avea cum să nu fie scrisă bine, căci Sanda este jurnalist de meserie. Acum, după ce i-am citit cartea, o urmăresc cu și mai mult drag când prezintă știrile. 🙂
Vacanțe reușite, pline de lecturi bune vă doresc! 🙂
P.S.: Articolul conține link-uri de afiliat. Dacă te hotărăști să cumperi vreo carte din link-urile afișate în acest articol nu o să plătești nimic în plus – de fapt multe dintre cărți sunt chiar la reducere – în schimb o să mă ajuți puțin și pe mine să pot duce blogul mai departe.